top of page

Praktische info

Voordat je op reis gaat zit je vast vol vragen. Je weet inmiddels al dat reizen naar Noord Korea anders gaat dan naar andere landen. Door de beperkte mate aan vrijheid zijn veel dingen al geregeld en dat scheelt jou een hoop werk. Toch zijn er een aantal zaken die vooraf door jou gedaan moeten worden en zijn er dingen die je voor vertrek moet weten.

Hieronder vind je alvast wat praktische info. Na boeking ontvang je van ons per mail een uitgebreid document met alle info die je nodig hebt. 

Visa

Voor alle reizen naar Noord Korea is een visum vereist. Hiervoor heb je toestemming nodig van de

autoriteiten in Pyongyang. Deze toestemming kan je zelf niet regelen. Wij zullen dat voor je doen.

Zodra de toestemming rond is, stuurt het ministerie deze door naar de ambassade van Noord Korea.

Zij zullen het visum vervolgens afgeven. 

Bij aankomst in Beijing zorgen wij dat het visum voor je klaarligt bij het hotel, of we regelen dat onze

partners in Beijing bij je langskomen om het visum te overhandigen. Jijzelf hoeft hier weinig voor te

doen. Enkel een formulier invullen en samen met een foto aan ons sturen. 

Het visum wat je krijgt is een apart formulier. Dit zal niet in je paspoort komen en je hoeft je paspoort hiervoor ook niet in te leveren bij de ambassade. Eigenlijk heb je er geen omkijken naar!

 

Bij aankomst in Noord Korea vul je een inreisformulier in wat je samen met je paspoort en het visum laat controleren bij de paspoortcontrole. Je gids zal vervolgens het paspoort en het visum de hele reis bij zich houden voor de nodige registraties. 

Hoewel een visum bij ons nog nooit is geweigerd, kunnen wij (net als bij andere landen) niet garanderen dat je visumaanvraag goedgekeurd zal worden. WIij kunnen de goedkeuring van je visum dan ook pas bevestigen als het is afgegeven door de ambassade. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat een visum afgekeurd wordt. Je krijgt de betaalde kosten voor je reis naar en in Noord Korea dan van ons terug. De bijkomende kosten (zoals de reis naar en het verblijf in China) vergoeden wij in dit geval niet. We adviseren je hier een goede annuleringsverzekering voor af te sluiten die deze kosten wel dekt.

BELANGRIJK: Het is momenteel voor journalisten en fotografen niet mogelijk om op een toeristenvisum naar Noord Korea te reizen. Ben je journalist of fotograaf? Dan kunnen wij je helaas niet helpen. Met klem vragen we je om dit niet voor ons te verzwijgen daar het voor ons als touroperator verstrekkende gevolgen kan hebben als je dat wel doet. Indien je visumaanvraag wordt afgekeurd of indien je reis tussentijds wordt stopgezet omdat de autoriteiten ontdekken dat je journalist of fotograaf bent zonder dat je dit hebt gemeld, dan zullen de kosten van de reis niet door ons worden vergoed en zullen wij juridische stappen overwegen. 

DPRK Visa

Geld

In Noord Korea gebruikt men de Noord Koreaanse Won. 1 Euro is ongeveer 120 Won volgens de

officiële koers en dat maakt Noord Korea op het eerste gezicht een hele dure bestemming. Er is

echter ook een onofficiële wisselkoers, waar 1 euro bijna 10.000 Won is. 

Eigenlijk maakt dit helemaal niet uit, want als buitenlander is het vrijwel niet toegestaan om met de

lokale valuta te betalen. Alle uitgaven die je in Noord Korea doet, zullen in Euro, Dollar of Chinese

Yuan zijn. In je reis zit vrijwel alles inbegrepen (uitgezonderd souvenirs en snacks of wat te drinken)

dus veel geld zal je ter plekke niet uitgeven. Zorg dat je kleine biljetten bij je hebt in Dollars of Yuan,

er is niet altijd wisselgeld. 

Noord%20Koreaans%20geld_edited.jpg

Gezondheid en verzekeringen

Iedere reizigers die met ons op pad gaat, is verplicht een reisverzekering met dekking voor medische

kosten in het buitenland te hebben. Dat klinkt misschien streng, maar in Noord Korea liggen de kosten

voor medische voorzieningen flink hoger dan in westerse landen. Dat komt voornamelijk door de

beperkte middelen en isolatie van het land, en door de hoge kosten in geval van repatriëring. In geval

van nood wil je niet over de financiën hoeven na te denken. 

Red Star Travel kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele schade aan jezelf of aan je

bezittingen tijdens de reis die voortkomt uit onder meer trein of vlucht-annuleringen, vertragingen,

ziekte, inmenging van de overheid, ongevallen of andere zaken. Als reiziger ben je zelf

verantwoordelijk voor een goed dekkende reis en annuleringsverzekering die je in dit soort situaties bij kan staan. 

Bij boeking stel je ons op de hoogte van eventuele medische aandoeningen die een goed verloop van de reis in de weg kunnen staan. Wij vinden het niet alleen prettig om hiervan op de hoogte te zijn, het is ook een vereiste vanuit de Noord Koreaanse ambassade voordat er met de visumprocedure begonnen kan worden. Waar nodig, zullen we onze lokale partners op de hoogte stellen zodat de juiste voorbereidingen genomen kunnen worden. 

In Noord Korea is de beschikbaarheid van medicijnen of medische hulpmiddelen helaas niet vanzelfsprekend. Ook simpele zaken die bij ons bij de drogist verkrijgbaar zijn (denk aan pleisters, tampons of een pincet) zijn in Noord Korea lastig te vinden. Neem deze dus altijd mee vanuit Nederland en zorg voor een goede voorraad, zodat je niet zonder komt te zitten. 

Mocht je onverhoopt een dokter of ziekenhuis nodig hebben, stel dan altijd je gids op de hoogte. Zij zullen je begeleiden naar het internationale ziekenhuis in Pyongyang. Daar in Noord Korea de voorzieningen niet te vergelijken zijn met andere landen, zal je in geval van acute noodzaak teruggevlogen worden naar Beijing voor behandeling.

Door je boeking bij ons te bevestigen ga je akkoord met het feit dat je zelf een reisverzekering met voldoende medische dekking hebt afgesloten of gaat afsluiten. Voor je vertrekt hebben wij hier de gegevens van nodig, zodat we je in geval van nood kunnen bijstaan. Omdat internationale communicatie vanuit Noord Korea zeer beperkt is, zijn wij veelal de eerste contactpersoon van de verzekering. Dit is onderdeel van onze service en we doen dit graag maar we kunnen dit alleen als we de juiste en volledige informatie van je hebben ontvangen.

Verreweg de meeste reizigers hebben overigens een geweldige tijd op reis en hoeven hun verzekering gelukkig nooit te gebruiken. Maar toch, better safe than sorry!

Ryugyong General Ophthalmic Hospital.png
bottom of page