top of page

Het beste van de westkust en het beste van de oostkust. Dat is deze reis door Noord Korea. Je ziet de hoogtepunten die iedereen zien wil, zoals Pyongyang, Nampo en Kaesong. Maar ook de grens met Zuid Korea, de DMZ en Mt. Myohyang. De steek je het schiereiland over en bezoek je de havenstad Wonsan en de industriestad Hamhung. Hier ga je echt terug in de tijd naar het alledaagse Korea. Terug in Pyongyang, ontdek je de stad als een echte Nederlander... op de fiets!

Deze reis is zo ingedeeld dat je het maximale uit de tijd haalt zonder energieslopend drukke excursieprogramma's te moeten wegwerken. Toch, over smaak valt niet te twisten. Wil je de reis liever anders indelen, dan kunnen we dit voor je aanpassen. Ook kan de reis uitgebreid worden met bijvoorbeeld een bezoek aan Haeju of Sinuiju. Of reis door naar Mt. Kumgang of het spiksplinternieuwe ski-resort Masikryong. 

Van west naar oost

Wonsan University of Agriculture

10 dagen / 9 nachten

€ 1.695,- p.p.

VANAF

Reisschema

Dag 1

CIMG28241.jpg

Overnachting:
Yanggakdo**** of Koryo hotel *****
Maaltijden:

Diner

Pyongyang

In China ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven of het station. Je reist vervolgens per vlucht of trein naar de Noord Koreaanse hoofdstad Pyongyang. Op jouw verzoeken, kunnen we de reis naar Noord Korea ook voor je boeken. 

In de loop van de middag kom je aan in Pyongyang. Bij aankomst duik je samen met je gidsen direct de stad in. Je bezoekt de Arch of Triumph. Van bovenaf heb je een schitterend uitzicht over het Moranbong district van de stad.

Het diner is in de stad en als het weer het toelaat, maak je nog een korte stadswandeling. 

Dag 2

Mansudae Grand Monuments

Overnachting:
Yanggakdo**** of Koryo hotel *****
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Pyongyang

Na het ontbijt in het hotel ga je op pad. Je bezoekt vandaag onder meer de Mansudae monuments, waar de twee standbeelden van Kim Il Sung en Kim Jong Il staan. Dan bezoek je de Chollima Statue en in de Foreign languange bookshop koop je je souvenirs waarna je via het Kim Il Sung Square de Grand People's Study House bezoekt. 

Na de lunch ga je via de Pothong gate naar het Korean War museum en de USS Pueblo, het spionageschip van de Verenigde Staten. Een heftig museum waar je dorst van krijgt. Door naar een van Pyongyang's bier café's voor een koud biertje. Vervolgens bezoek je nog de Juche tower. 

Voor € 5,- p.p. kan je naar boven voor een schitterend uitzicht over Pyongyang, waarna je te voet Ryongmyong street gaat ontdekken.  

Je eet die avond in het restaurant boven de lokale Miniso (de enige "onofficiële" Japans-achtige winkel in Pyongyang)!

Dag 3

International friendship exhibition

Overnachting:
Chongchon Hotel ***
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Mt Myohyang

Vroeg in de ochtend verlaat je Pyongyang, onderweg naar de bergen. Over de Pyongyang-Hyangsan tourist expressway rij je naar Mt. Myohyang waar je als eerste de International Friendship Exhibition bezoekt. 70.000 m2 gevuld met alle kado's die ooit aan een van de leiders geschonken zijn. 

Na de lunch is bezoek je de Pohyon tempel. Een van de boeddhistische tempels die nog actief zijn in Noord Korea. Tijd om te klimmen! Je loopt tot aan de top van de Pison waterval in de Manphok vallei maar als je avontuurlijk wil zijn kan je nog een heel stuk verder lopen voor schitterende uitzichten over de bergen. Overal zijn kleine picknick plekken waar Koreanen graag komen in hun vrije tijd. 

Dan stap je in de auto en ga je naar Pyongsong. Het diner is in Pyongsong.

Dag 4

Pyongsong

Overnachting:
Ryonggang Hot Spa Hotel **
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Pyongsong & Nampo

Na het ontbijt bezoek je het centrale plein van Pyongsong. Vervolgens bezoek je de Paeksong Foodstuff Factory, waar onder meer Ponhak bier vandaan komt! Terug in Pyongyang bezoek je nog the monument to party founding, waarna je een wandeling maakt langs de oevers van de Taedonggang naar Moranbong Hill park.

Na de lunch verlaat je Pyongyang. Je rijdt over de youth hero highway naar de havenstad Nampo. Je bezoekt hier een van de meest Koreaanse fabrieken die er zijn; De Chollima steel works. Vonken spatten in het rond en de fabriekshal hangt vol met progaganda en Koreaanse leuzen. Het lukt niet altijd om toestemming te krijgen om deze fabriek te bezoeken, maar we doen ons uiterste best! Lukt het niet, dan bezoek je de Kangso Mineral Water Bottling factory. Hierna ga je verder naar de Chongsan Cooperative farm waar je te zien krijgt hoe agricultuur in Noord Korea werkt.

Het diner is in het hotel waar je na het eten gebruik kan maken van de spa-faciliteiten die het hotel te bieden heeft. 

Dag 5

Oude stad

Overnachting:
Minsok Folk Hotel **
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Mt Kuwol & Kaesong

Na het ontbijt stap je weer in de auto en reis je door richting Kaesong via Sariwon. Onderweg bezoek je de West Sea Barrage. Dit is de dam die de Taedonggang zoet houdt. Via mt. Kuwol, waar je de Woljong tempel bezoekt reis je door naar de oude hoofdstad van Korea; Kaesong. Voordat je in de stad aankomt, nemen de gidsen je mee naar de concrete wall. Een muur die, naar verluid Noord en Zuid Korea scheidt. Er zijn echter vele verhalen over deze muur...

Je bezoekt in Kaesong de Sonjuk bridge, een brug uit het jaar 1290 waarna je naar je hotel gaat. Het diner is in het traditionele Hanok hotel waar je aansluitend in Koreaanse stijl overnacht. Juist... op de grond!

Dag 6

Soldaat bij de DMZ

Overnachting:
Yanggakdo **** of Koryo Hotel *****
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

DMZ & Sariwon

Goedemorgen! Na een traditionele nacht in Kaesong maak je een korte wandeling door het oude centrum van de stad. Dit centrum staat volledig op de UNESCO werelderfgoed lijst. Je loopt langs de Namdaemun (zuidpoort) naar Janam hill vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de oude stad. Ook bezoek je het Koryo muesum en de stamp shop. Dan reis je naar Panmunjom in de DMZ. Soms kan je hier even de grens oversteken. (dit is afhankelijk van wie op dat moment het gezag over de barakken heeft)

Je luncht in het restaurant in de DMZ waar je een traditionele koningsmaaltijd voorgeschoteld krijgt; Pansaggi, bestaande uit 5 tot 11 kleine gerechten in koperen schaaltjes. 

Over de Friendship Highway ga je naar Sariwon waar je de Sariwon Folk Street bezoekt. Voor het uitzicht bezoek je mt. Kyongnam en mt. Chongbang waar je ook het fort van mt. Chongbang bekijkt. Terug in Pyongyang ga je via de Arch of Reunification naar het restaurant voor het diner. 

Dag 7

Wonsan

Overnachting:
Tongmyong Hotel **
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Wonsan

Vanuit Pyongyang ga je de weg weer op. De eerste stop vandaag is bij de Ullim waterval. Nadat je hier hebt rondgekeken is het al lunchtijd. De gids heeft een picknick lunch voor je meegenomen die je bij de waterval zal opeten. 

Je rijdt vervolgens door naar Wonsan waar je eerste stop bij de Songdowon Childrens Camp is. Dit kamp is een vakantiekamp voor kinderen uit heel Korea, en daarbuiten. Dan ga je naar de Agricultural University voor een les in landbouw. Door naar het oude treinstation en het stationsplein waarvandaan je zo doorloopt naar de haven. Loop tussen de locals over de pier bij Chok Islet en proef wat men gevangen heeft zo van de barbecue. 

Het diner is in het Kalmaegi Seafood restaurant. 

Dag 8

Hungnam Fertiliser Plant

Overnachting:
Majon Hotel ***
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Hamhung

Door naar Hamhung waar je in de loop van de ochtend zal aankomen. Hamhung is de tweede stad van het land die maar weinig toeristen ziet. Een echte parel dus! Hier bezoek je onderweg naar het centrum van de stad de Tongbong Cooperative farm. In de stad aangekomen bezoek je het centrale plein en krijg je de grootste theater van het land, de Hamhung Grand Theatre (alleen van buiten).

Na de lunch bezoek je de Hamhung Fertiliser Plant. Neuzen dicht terwijl je weer zo'n oer-Koreaanse fabriek binnenstapt. Om lekker uit te waaien ga je vervolgens naar Hamhung Beach waar je de rest van de middag op het strand zal doorbrengen. 

Het diner is die avond in je hotel aan het strand. 

Dag 9

Pyongyang metro

Overnachting:
Yanggakdo **** of Koryo Hotel *****
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Pyongyang

Na het ontbijt ga je terug naar Pyongyang. Een lange reis dus zorg voor snacks voor onderweg. Leuk om met de gids te delen!

De lunch is in de hoofdstad, waarna je tijd hebt om shoppen! Dit keer met de locals. Je neemt eerst de metro waar je uitgebreid mag rondkijken. Je stapt uit voor de deur van het Kwangbok shopping centre en nadat je je euro's hebt omgewisseld voor Noord Koreaanse Won ga je shoppen! Kijk ook vooral op de tweede etage, waar een stand is ingericht met Ikea meubels. Hierna stap je op de fiets en maak je een fietstocht door de stad. Een unieke (en Nederlandse) manier om Pyongyang te zien! 

 

Het afscheidsdiner in het BBQ Duck restaurant. 

Dag 10

Pyongyang Station

Overnachting:
Geen
Maaltijden:

Ontbijt (Lunch aan boord van de trein € 10,- p.p.)

Pyongyang

Na het ontbijt brengen de gidsen je naar het station of naar de luchthaven. Het is tijd om afscheid te nemen van je gidsen en aan de terugreis te gaan beginnen. Persoonlijk reizen we het liefst terug per trein, omdat je dan de binnenlanden van Noord Korea te zien krijgt. Kleine dorpen en velden vol graan of rijst trekken aan je voorbij. Heb je weinig tijd, dan in een vlucht ook een prima optie.

bottom of page