top of page

Covid-19 updates

Het zijn vreemde tijden en vreemde tijden vragen om aanpassingsvermogen. Waar we normaalgesproken redelijk flexibel kunnen zijn, zijn we nu helemaal overgeleverd aan Covid-19. Noord Korea was het eerste land in de wereld wat de grenzen volledig sloot (op 21 januari 2020) en hoewel er geruchten zijn... lijkt het nog we even zo te blijven.

breaking⍟ Zijn de geruchten waar?

Het laatste gerucht is dat Noord Korea binnenkort wellicht de grenzen zal openen. Hoe (en vooral. voor wie) is nog niet duidelijk. Hoewel het goed nieuws lijkt, denken wij dat het nog wel even zal duren voordat de Korean BBQ's in Pyongyang aan kunnen. Daarbij zijn we ook nog eens afhankelijk van de opening van de Chinese grenzen; zolang China voor toeristen dicht blijft, zal een reis naar Noor Korea niet mogelijk zijn. In oktober is er een nieuw partijcongres en de verwachting is dat er dan meer informatie zal zijn. 

Wat is Covid-19?

COVID-19 of het Coronavirus is een virus wat familie is van SARS. De uitbraak van het virus lijkt te zijn begonnen in het Chinese Wuhan, op de markt aan het eind van 2019. Het virus is overgeslagen van dieren naar mensen en daarmee is de pandemie begonnen. 

Wat doet Noord Korea tegen het virus?

Noord Korea heeft de grenzen volledig gesloten voor alle reizigers. De enige uitzonderingen die écht sporadisch gemaakt worden zijn voor diplomaten en NGO's. Deze moeten bij aankomst een tot twee maanden in quarantaine.

 

Overal in het land zijn temperatuur checks en mensen moeten zich aan de richtlijnen van de overheid houden. Zo nu en dan roep de overheid iedereen op om binnen te blijven en zijn winkels gesloten. 

 

Wanneer gaat Noord Korea weer open?

Dat is lastig te voorspellen. Noord Korea heeft bij eerdere uitbraken (SARS in 2003 en Ebola in 2015) de grenzen ook voor een periode gesloten. De uitbraak van het Coronavirus is echter veel groter dus het is onmogelijk om er nu een einddatum aan te hangen. Daarbij komt dat Noord Korea mede afhankelijk is van het openen van de grenzen voor toerisme van China of Rusland, omdat alle reizen via een van deze twee landen verlopen.

Wij hopen op het eerste kwartaal van 2023 als opstartdatum, maar tot er een officieel bericht van onze partners komt is het afwachten. 

Kan ik al een reis boeken?

Ja, je kan je reis bij ons al wel boeken. Momenteel hoef je niets aan te betalen en zullen we de restantbetaling in de regel zo'n 2 maanden voor vertrek in rekening brengen. Echter is alles afhankelijk van de opening van Noord Korea. Reizen die je bij ons boekt kan je momneteel kosteloos annuleren totdat er meer duidelijkheid is. Op het moment dat Noord Korea de grenzen weer opent, kunnen we nieuwe reizen vrij snel regelen. Door de te verwachten drukte adviseren we je wel om niet tot het laatste moment te wachten omdat zowel het ministerie in Pyongyang als de ambassade in Beijing je visumaanvraag zullen moeten verwerken. 

Oké, en nu?

Nu moeten we wachten. Wachten, wachten en wachten. Hoe *** het ook is... we kunnen niks anders. Het liefst zouden wij zelf morgen alweer op pad gaan!

Gelukkig hebben we de foto's nog, dus check onze social. Hier houden we je ook op de hoogte van updates!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
bottom of page