top of page

over ons

Wie zijn wij?

Red Star Travel is een oer-Hollands bedrijf voortgekomen uit de wens om andere reizigers Noord Korea op een betaalbare manier te laten ontdekken. 15 jaar geleden zette ik mijn eeste stappen in China en dat smaakte gelijk naar meer. Vele reizen zouden volgen en ik koos er zelfs voor om een tijdje in China te gaan wonen. Tijdens mijn reizen ging ik ook naar de grensgebieden met Noord Korea. Ik was altijd al geïnteresseerd in Noord Korea maar zoals zoveel reizigers zag ik het land als onbereikbaar. Gesloten en te duur. Tot ik daar aan die grens stond. 

 

Uitkijkend over het toen nog gesloten Sinuiju kreeg ik steeds meer vragen over het land. Zo veel dat ik besloot om gewoon te gaan. Op zoek naar antwoorden. Antwoorden over een land waar we zo weinig van weten. Ik kwam terug met veel meer vragen en een nieuw land waar ik nóg meer van wilde weten: Noord Korea. 

Inmiddels woon ik weer in Nederland en heb ik flink wat ervaring opgedaan in de reiswereld. Ik heb het contact met Noord Korea nooit losgelaten en reis zo af en toe nog eens heen en weer. Nadat ik steeds meer vrienden naar Noord Korea hielp sprak ik tijdens mijn laatste reis met de manager van het lokale agentschap in Pyongyang. Het organiseren van reizen werd een uit de hand gelopen hobby en hij wilde mij graag helpen om die hobby om te zetten in een bedrijf. Red Star Travel was geboren! Ga je mee?

2018-10-05 12.17.22.jpg

- Danny Verheij
Oprichter Red Star Travel

bottom of page