top of page

Alle tijd voor je reis en wil je vrijwel alles zien wat Noord Korea te bieden heeft? Dan is dit de reis voor jou! In twee en een halve week tijd zie je de west en de oostkust, Mt. Kumgang, de grens met Zuid Korea bij de DMZ, Mt. Chilbo en Wonsan... alles zit erin. De kers op de taart bewaren we tot het laatst als je via Chongjin naar de Special Economic Zone Rason reist! In dit hoekje van Noord Korea waar het communistische regime experimenteert met het kapitalisme zie je invloeden uit China en Rusland! Bij Namyang steek je de grens over naar Wonchong naar Quanhe, vanwaaruit je weer door kan reizen in China. 

Deze reis is zo ingedeeld dat je het maximale uit de tijd haalt zonder energieslopend drukke excursieprogramma's te moeten wegwerken. Toch, over smaak valt niet te twisten. Wil je de reis liever anders indelen, dan kunnen we dit voor je aanpassen. Ook kan de reis uitgebreid worden (jawel, er is nog meer te zien!) met bijvoorbeeld een bezoek aan mt. Peaktu en Samjiyon of Sinuiju en Tongrim. Op aanvraag is het zelfs mogelijk om Korea hier per trein te verlaten naar Rusland.

Ultimate Korea

Rason

17 dagen / 16 nachten

€ 3.373,- p.p.

VANAF

Reisschema

Dag 1

CIMG28241.jpg

Overnachting:
Yanggakdo**** of Koryo hotel *****
Maaltijden:

Diner

Pyongyang

In China ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven of het station. Je reist vervolgens per vlucht of trein naar de Noord Koreaanse hoofdstad Pyongyang. Op jouw verzoeken, kunnen we de reis naar Noord Korea ook voor je boeken. 

In de loop van de middag kom je aan in Pyongyang. Bij aankomst duik je samen met je gidsen direct de stad in. Je bezoekt de Arch of Triumph. Van bovenaf heb je een schitterend uitzicht over het Moranbong district van de stad.

Het diner is in de stad en als het weer het toelaat, maak je nog een korte stadswandeling. 

Dag 2

Mansudae Grand Monuments

Overnachting:
Yanggakdo**** of Koryo hotel *****
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Pyongyang

Na het ontbijt in het hotel ga je op pad. Je bezoekt vandaag onder meer de Mansudae monuments, waar de twee standbeelden van Kim Il Sung en Kim Jong Il staan. Dan bezoek je de Chollima Statue en in de Foreign languange bookshop koop je je souvenirs waarna je via het Kim Il Sung Square de Grand People's Study House bezoekt. 

Na de lunch ga je via de Pothong gate naar het Korean War museum en de USS Pueblo, het spionageschip van de Verenigde Staten. Een heftig museum waar je dorst van krijgt. Door naar een van Pyongyang's bier café's voor een koud biertje. Vervolgens bezoek je nog de Juche tower. 

Voor € 5,- p.p. kan je naar boven voor een schitterend uitzicht over Pyongyang, waarna je te voet Ryongmyong street gaat ontdekken.  

Je eet die avond in het restaurant boven de lokale Miniso (de enige "onofficiële" Japans-achtige winkel in Pyongyang)!

Dag 3

International friendship exhibition

Overnachting:
Chongchon Hotel **
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

mt. myohyang & pyongsong

Vroeg in de ochtend verlaat je Pyongyang, onderweg naar de bergen. Over de Pyongyang-Hyangsan tourist expressway rij je naar Mt. Myohyang waar je als eerste de International Friendship Exhibition bezoekt. 70.000 m2 gevuld met alle kado's die ooit aan een van de leiders geschonken zijn. 

Na de lunch is bezoek je de Pohyon tempel. Een van de boeddhistische tempels die nog actief zijn in Noord Korea. Tijd om te klimmen! Je loopt tot aan de top van de Pison waterval in de Manphok vallei maar als je avontuurlijk wil zijn kan je nog een heel stuk verder lopen voor schitterende uitzichten over de bergen. Overal zijn kleine picknick plekken waar Koreanen graag komen in hun vrije tijd. 

Dan stap je in de auto en ga je naar Pyongsong. Het diner is in Pyongsong.

Dag 4

Chollima steel works 4.jpg

Overnachting:
Ryonggang Hot Spa Hotel **
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

pyongsong & nampo

Na het ontbijt bezoek je het centrale plein van Pyongsong. Vervolgens bezoek je de Paeksong Foodstuff Factory, waar onder meer Ponhak bier vandaan komt! Terug in Pyongyang bezoek je nog the monument to party founding, waarna je een wandeling maakt langs de oevers van de Taedonggang naar Moranbong Hill park.

Na de lunch verlaat je Pyongyang. Je rijdt over de youth hero highway naar de havenstad Nampo. Je bezoekt hier een van de meest Koreaanse fabrieken die er zijn; De Chollima steel works. Vonken spatten in het rond en de fabriekshal hangt vol met progaganda en Koreaanse leuzen. Het lukt niet altijd om toestemming te krijgen om deze fabriek te bezoeken, maar we doen ons uiterste best! Lukt het niet, dan bezoek jede Kangso Mineral Water Bottling factory. Hierna ga je verder naar de Chongsan Cooperative farm waar je te zien krijgt hoe agricultuur in Noord Korea werkt.

Het diner is in het hotel waar je na het eten gebruik kan maken van de spa-faciliteiten die het hotel te bieden heeft. 

Dag 5

Oude stad

Overnachting:
Minsok Folk Hotel **
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Nampo & Kaesong

Na het ontbijt stap je weer in de auto en reis je door richting Sariwon. Onderweg bezoek je de West Sea Barrage. Dit is de dam die de Taedonggang zoet houdt. Via mt. Kuwol, waar je de Woljong tempel bezoekt reis je door naar de oude hoofdstad van Korea; Kaesong. Voordat je in de stad aankomt, nemen de gidsen je mee naar de concrete wall. Een muur die, naar verluid Noord en Zuid Korea scheidt. Er zijn echter vele verhalen over deze muur...

Je bezoekt in Kaesong de Sonjuk bridge, een brug uit het jaar 1290 waarna je naar je hotel gaat. Het diner is in het traditionele Hanok hotel waar je aansluitend in Koreaanse stijl overnacht. Juist... op de grond!

Dag 6

Soldaat bij de DMZ

Overnachting:
Yanggakdo **** of Koryo Hotel *****
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

DMZ & Sariwon

Goedemorgen! Na een traditionele nacht in Kaesong maak je en korte wandeling door het oude centrum van de stad. Dit centrum staat volledig op de UNESCO werelderfgoed lijst. Je loopt langs de Namdaemun (zuidpoort) naar Janam hill vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de oude stad. Ook bezoek je het Koryo muesum en de stamp shop. Dan reis je naar Panmunjom in de DMZ. Soms kan je hier even de grens oversteken. (dit is afhankelijk van wie op dat moment het gezag over de barakken heeft)

Je luncht in het restaurant in de DMZ waar je een traditionele koningsmaaltijd voorgeschoteld krijgt; Pansaggi, bestaande uit 5 tot 11 kleine gerechten in koperen schaaltjes. 

Over de Friendship Highway ga je naar Sariwon waar je de Sariwon Folk Street bezoekt. Voor het uitzicht bezoek je mt. Kyongnam en mt. Chongbang waar je ook het fort van mt. Chongbang bekijkt. Terug in Pyongyang ga je via de Arch of Reunification naar het restaurant voor het diner. 

Dag 7

Wonsan

Overnachting:
Tongmyong Hotel **
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Vanuit Pyongyang ga je de weg weer op. De eerste stop vandaag is bij de Ullim waterval. Nadat je hier hebt rondgekeken is het al lunchtijd. De gids heeft een picknick lunch voor je meegenomen die je bij de waterval zal opeten. 

Je rijdt vervolgens door naar Wonsan waar je eerste stop bij de Songdowon Childrens Camp is. Dit kamp is een vakantiekamp voor kinderen uit heel Korea, en daarbuiten. Dan ga je naar de Agricultural University voor een les in landbouw. Door naar het oude treinstation en het stationsplein waarvandaan je zo doorloopt naar de haven. Loop tussen de locals over de pier bij Chok Islet en proef wat men gevangen heeft zo van de barbecue. 

Het diner is in het Kalmaegi Seafood restaurant. 

Wonsan

Dag 8

Hungnam Fertiliser Plant

Overnachting:
Majon Hotel ***
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Hamhung

Door naar Hamhung waar je in de loop van de ochtend zal aankomen. Hamhung is de tweede stad van het land die maar weinig toeristen ziet. Een echte parel dus! Hier bezoek je onderweg naar het centrum van de stad de Tongbong Cooperative farm. In de stad aangekomen bezoek je het centrale plein en krijg je de grootste theater van het land, de Hamhung Grand Theatre (alleen van buiten).

Na de lunch bezoek je de Hamhung Fertiliser Plant. Neuzen dicht terwijl je weer zo'n oer-Koreaanse fabriek binnenstapt. Om lekker uit te waaien ga je vervolgens naar Hamhung Beach waar je de rest van de middag op het strand zal doorbrengen. 

Het diner is die avond in je hotel aan het strand. 

Dag 10

Pyongyang metro

Overnachting:
Yanggakdo **** of Koryo Hotel *****
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Pyongyang

Na het ontbijt ga je terug naar Pyongyang. Een lange reis dus zorg voor snacks voor onderweg. Leuk om met de gids te delen!

De lunch is in de hoofdstad, waarna je tijd hebt om shoppen! Dit keer met de locals. Je neemt eerst de metro waar je uitgebreid mag rondkijken. Je stapt uit voor de deur van het Kwangbok shopping centre en nadat je je euro's hebt omgewisseld voor Noord Koreaanse Won ga je shoppen! Kijk ook vooral op de tweede etage, waar een stand is ingericht met Ikea meubels. Hierna stap je op de fiets en maak je een fietstocht door de stad. Een unieke (en Nederlandse) manier om Pyongyang te zien! 

 

Het afscheidsdiner in het BBQ Duck restaurant. 

Dag 9

Mount Kumgang

Overnachting:
Kumgangsan Hotel ***
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Mt. Kumgang

Na het ontbijt rij je via Wonsan naar Kumgangsan. Mt Kumgang is een berg die in veel Koreaanse gedichten terugkomt. Tot 2010 mochten toeristen er vanuit het noorden niet naartoe, en waren er enkel tours vanuit Zuid Korea. Nu niet meer! De eerste stop is lake Samil. 

Je luncht in het Mokran restaurant, waarna je begint aan de Kuryoungyon Course. Dit is de mooiste route door de bergen, ongeveer 8 km lang. Je zal er ongeveer 3 tot 4 uur over doen. 

Het diner is in je hotel, zodat je je nog kan opfrissen voordat je aan tafel gaat. 

Dag 11

Mount Chilbo

Overnachting:
Chilbo homestay *
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

mt Chilbo

Vroeg in de ochtend ga je naar de luchthaven. Je neemt een binnenlandse vlucht in een vintage toestel van Air Koryo naar de luchthaven Orang, in de buurt van Chongjin. 

Bij aankomst ga je eerst naar mt. Chilbo, waar we als enige lokatie in Noord Korea een homestay kunnen organiseren. Onderweg stop je voor een picknick lunch. 

Op mt. Chilbo, bezoek je onder meer de Kaesim tempel. Ook Sungsondae wordt niet overgeslagen. Vanaf dit platform heb je namelijk een schitterend uitzicht. Terug in de homestay, heb je de keuze voor een Koreaanse kookles. Hiervoor betaal je € 50,- per gezelschap extra voor. Wil je dit niet, dan is er alleen het diner. 

Dag 12

Chongjin Beach

Overnachting:
Chongjin Hotel **
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Chongjin

Na het ontbijt ga je met een vissersboot mee de baai op. Hiervoor betaal je een paar euro, maar dan zie je Chilbo wel van een hele andere kant! Ook kan je ervoor kiezen om voor een paar euro te gaan paardrijden. Wees wel op tijd terug, want om 9 uur vertrekt de chauffeur in de richting van Chongjin. Hier bezoek je als eerste de Yombun Revolutionary site. 

Na de lunch, bezoek je de E-library of North Hamgyong Province en de nabij gelegen Chongam Kindergarten, waar de kinderen een show zullen opvoeren. 

Vervolgens bezoek je de Komalsan Revoltionary site en begraafplaats, waar de Sovjetsoldaten herdacht worden. Na je bezoek aan het Revolutionary Museum en het centrale plein mag je relaxen. Dit doe je in de Fishermans Club waar je ook zal dineren die avond. 

Dag 13

Kim Jong Suk Native House

Overnachting:
Hoeryong Hotel **
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Hoeryong

Je hebt weer een flinke rit voor de boeg! Dit keer naar Hoeryong, een van de minst bezochte plaatsen in Noord Korea. Dit is zo'n plaats waar mensen in Pyongyang van dromen, maar nooit geweest zijn. Het ligt voor hen simpelweg te afgelegen. Hoeryong is de plek waar de moeder van Kim Yong Il, Kim Jong Suk geboren is. Het is daarom een belangrijke plek voor de Noord Koreanen. 

 

Bij aankomst ga je eerst lunchen, waarna je het centrale plein bezoekt. Ook breng je een bezoek aan Kim Jong Suk's native house. Vervolgens bezoek je de Kim Ki Sung Middle school waar je een kijkje mag nemen tijdens de Engelse les. Leuk om je Koreaans te oefenen! Aan het einde van de middag bezoek je het Hoeryong Revolutionary Museum.

Je eet die avond in de Food Street, waar je van alles uit verschillende regio's kan proberen. Een prima afscheidsdiner

Dag 14

Wangjaesang Grand monument

Overnachting:
Chongjin Hotel **
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Onsong

Vandaag rij je langs de grens met China naar het uiterste noorden van het land, naar Onsong County waar je al vroeg in de ochtend heen gaat. In Onsong, bezoek je het Wangjaesan Grand monument. Dit is het tweede grootste monument voor Kim Il Sung. Ook bezoek je het Wangjaesan Revolutionary museum. Hierna lunch je in het Wangjaesan Guesthouse. 

Na de lunch rij je terug naar Chongjin. Wederom door een lange rit, dwars door een deel van het land waar vrijwel nooit toeristen komen. Je krijgt een ongekend inkijkje in de binnenlanden van Noord Korea waar menig Koreaan zelf jaloers op is. Bij aankomst in Chongjin ga je direct naar het hotel voor het diner.

Dag 15

Rajin Square. Alleen rondlopen is hier t

Overnachting:
Namsan Hotel **
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Rajin

Na het ontbijt ga rij je samen met je gidsen naar de grens met de Rason Special Economic Zone. Hier neem je afscheid van je gidsen en chauffeur, zij mogen deze grens niet over. In Rason krijg je een nieuwe chauffeur en twee gidsen. Op naar Rajin, de belangrijkste stad in Rason. Hier bezoek je de Foreign Language School, voordat je gaat lunchen. 

Na de lunch ga je naar de bank. Hier mag je je geld omwisselen naar Noord Koreaanse Won. En die heb je later nog nodig. Je maakt een wandeling door de stad en bezoekt de Rason Art Gallery. Je bezoekt een schoenen fabriek waarna de gidsen je meenemen naar het Hae'an Beach Park. De dag sluit je af met een biertje in de lokale bar waarna je dineert in het hotel. 

Dag 16

Rajin Port.jpg

Overnachting:
Piphagak Hotel ***
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch/Diner

Rajin & Pipha island

Na het ontbijt beklim je mt. Sahyang, voor een schitterend uitzicht over Rajin en de baai. Terug beneden, gaan we de Noord Koreaanse Won uitgeven op de Rajin markt. Dit is de enige plek in Noord Korea waar je een markt mag bezoeken! De nationale bloem van Korea, Kimilsungia en Kimjongilia, worden in Rason in greenhouses gecultiveerd. Ook hier mag je een kijkje nemen, waarna je het stadion en de haven bezoekt. 

Na de lunch rij je door naar Pipha island. Onderweg maak je een korte stop om nog wat souvenirs te kopen. Op Pipha island, heb je de middag de tijd om lekker rond te kijken. Je bezoekt het casino wat door een onderneming uit Hong Kong en Macao gerund wordt. De dag sluit je af op het strand van Chujin. 

Het afscheidsdiner is in het Russische restaurant. 

Dag 17

Tumangang Station.jpeg

Sonbong & Tumangang

Op je laatste dag in Korea reis je door naar Tumangang via Sonbong. Hier bezoek je de Korean-Russian Friendship house en kijk je uit over het drielandenpunt tussen China, Rusland en Korea bij de Sungjon Pavilion. In Tumangang geniet je van de laatste Koreaanse maaltijd waarna je door reist naar Wonchong. Hier is de brug die je weer terug naar China brengt. Je reis door Korea zit er op en je mag trots zijn... je hebt bijna heel Korea gezien.  

Aan de Chinese kant kom je uit in de stad Quanhe.

Aan de grens kan je gemakkelijk een taxi nemen naar Hunchun. Hiervandaan vertrekken dagelijks treinen naar Beijing of naar Yanji (de hoofdstad van de Yanbian Korean Autonomous Prefecture). In Tumangang kan je ook op de trein stappen naar Rusland, mocht je dat liever willen. Hulp nodig? Laat het ons weten!

Overnachting:
Geen
Maaltijden:

Ontbijt/Lunch

bottom of page